Alukasser

Case:

Alu-kasser beskytter din dyre elektronik

»Det er en kombination af fornuftige priser, gode leveringsbetingelser og kvalitet, som er grunden til, at vi bliver ved med at købe monteringskasserne fra Bernstein. Vi skal bearbejde kasserne, montere vores elektronik og få en ATEX-godkendelse.«

Sådan fortæller produktionsdirektør Frank Pedersen fra virksomheden SAM System A/S om et kundeforhold, der efterhånden har varet i mange år. Det er SAM Systems monteringskasser, som vi blandt andet har brugt som blikfang i annoncer for Bernsteins monteringskasser af aluminium.

Her har vi brugt en legetøjsbil, men i virkeligheden sidder udstyret på en full size tankbil, der leverer benzin og andre brandfarlige væsker til fx tankstationer. SAM System A/S fremstiller blandt andet den elektronik, som holder styr på, hvor mange liter brændstof der bliver leveret. Det kan også være sikkerhedsudstyr som »dødemandskappen«, der er et lovkrav på tankbiler i fx Tyskland.

ATEX-U et must
Udstyret er placeret i tankbilens såkaldte risikozone 1 - eller ATEX-område, hvor der, som det står formuleret i Dansk Standards definition, »forekommer letantændelige væsker, væsketåger, gasser eller støv i en blanding med ilt, som kan antændes og skabe en eksplosion.« Derfor et ATEX-U godkendelsen af monteringskasserne et must. SAM System A/S er ATEX-certificeret og må derfor bearbejde aluminiumskasserne og montere den elektronik, som virksomheden i de fleste tilfælde selv har udviklet og patenteret.

Ud over ATEX-U godkendelsen har Bernsteins aluminiumskasser også en UL- godkendelse. Og det betyder, at de også kan anvendes på det amerikanske marked.

Elektronisk støj er et stigende problem, men alu-kasser fra Bernstein er så godt som fuldstændigt EMC-tætte.

Tæt som bare IP66
Et andet krav, der ofte stilles til monteringskasser er tæthed. Inden i kasserne sidder der som regel følsom elektronik, og derfor er det afgørende, at støv fra vejene og monsterregn ikke trænger ind. Bernsteins alu-monteringskasser er alle tæthedsgodkendte i tæthedsgrad IP66.

Det betyder, at de er fuldstændigt tætte over for støv. Kasserne skal kunne klare en test med et undertryk på 20 mbar, og efter testen må der ikke være ét støvkorn indeni. Det sidste 6-tal i IP66 betyder, at kassen er beskyttet mod stærke vandstråler, og selv store vandmængder trænger ikke ind - uanset hvilken retning de kommer fra. Et skibsdæk - eller en tankbil, der kører hundreder af kilometer hver dag og i al slags vejr - er steder, hvor du trygt kan placere en alu-kasse fra Bernstein.

Lakering er mere end finish
Det hjælper ikke meget, at monteringskassen er sikret mod indtrængen af vand, hvis vandet ødelægger overfladen. Alu-kasser fås med søvandsbestandig pulverlakering. Bernstein har et topmoderne fuldautomatiske CNC pulverlakeringsanlæg på vores fabrik i Porta Westfalica, hvor der også blandt andet er 22 CNC maskiner til mekanisk bearbejdning af kasser.
Det eneste, du behøver at gøre, er at vælge farve. Der er nok RAL-farver at vælge mellem. Aluminiums-kasser fås også med en cromatiseret grundmaling.
Beskytter som rustfrit - til halv prisDin alu-kasse fra Bernstein vil holde - og holde sig pæn - i mange år, men det vigtigste er, at den dyre og sarte elektronik, du putter indeni, er beskyttet mod næsten alt, hvad der måtte komme udefra og forstyrre eller ødelægge den. Monteringskasser af aluminium er på næsten alle områder fuldt på højde med monteringskasser af rustfrit stål. Men på prisen får de rustfrie kasser baghjul!
Hvis du vil høre mere om alu-kasser - eller de andre monteringskasser, vi har på programmet, så kontakt Jens Poulsen på mail eller tlf. 7020 0522.