Case - Cimbria

Case:
Specialister i samarbejde om videreudvikling
Cimbria er Nordeuropas største udvikler og producent af specialmaskiner til behandling af landbrugsafgrøder, bulk- og miljøhåndteringssystemer, lufttekniske anlæg og procesventilation. Virksomheden kan ikke gå på kompromis med kvaliteten af de komponenter, der bliver brugt til Cimbrias maskiner.
Det vil nemlig blive en frygteligt omkostningsfuld affære, hvis man er nødt til at udskifte en enkelt stump på alle maskinerne, der er solgt til kunder over hele verden.
Derfor er topkvalitet på komponenter fra underleverandørerne et ufravigeligt krav, og det er en af grundene til, at Bernstein gennem mange år har været fast leverandør af switches - og især endestop - til Cimbrias maskiner og anlæg. Det er nemlig komponenter af høj kvalitet, der mere end opfylder kravene til stabilitet og driftssikkerhed.
Stor tillid
"For et par år siden forsøgte vi os faktisk en kort periode med nogle tilsvarende komponenter fra en anden leverandør. Udgangspunktet var naturligvis at spare penge, men hele besparelsen blev lynhurtigt ædt op af problemer med komponenterne, der viste sig ikke at være tilsvarende Bernsteins alligevel," fastslår projektingeniør hos Cimbria, Finn Krogh og påpeger, at der for Cimbria naturligvis skal være en god sammenhæng mellem leveringssikkerhed, kvalitet og pris, for at en underleverandør er interessant.
"Faktisk blev vi en gang kontaktet af Bernstein, som havde opdaget et problem med nogle pakninger, der var monteret på en sending endestop. Vi nåede ikke selv at opdage det, og få dage efter kom en medarbejder fra Bernstein, som udskiftede samtlige pakninger på alle de nye komponenter. Det er jo en løsningsmodel, der tilfredsstiller os som kunde og som gør, at vi har stor tillid til Bernstein," fortsætter Finn Krogh.
Tæt samarbejde
Maskinerne fra Cimbria er som udgangspunkt udviklet til at rense og sortere forskellige landbrugsafgrøder, der kan støve meget under håndteringen. Og da melstøv under helt specielle forhold kan være særdeles eksplosivt, havde Cimbria brug for, at endestoppet fra Bernstein kunne overholde normerne til ATEX og dermed blive benyttet til maskiner og anlæg i særligt støvfulde miljøer.
"Derfor var det også helt naturligt, at vi forespurgte Bernstein om et samarbejde til videreudvikling af deres endestop til en ny sikkerhedsklassifikation. Det har resulteret i et tæt samarbejde og udviklingsarbejde mellem vores to specialiserede virksomheder inden for hvert vores vidensområde," fortæller Finn Krogh om samarbejdet.
Resultatet af samarbejdet blev et nyt endestop, der er fuldstændigt tæt, og hvorfra der ikke kan springe den mindste gnist. Det skaber endnu højere sikkerhed.