Regnskab 2009

Bernstein A/S fik overskud trods omsætningsnedgang

»2009 var op ad bakke, men resultatet blev alligevel acceptabelt med et lille overskud. Første kvartal af 2010 viser, at købelysten og optimismen er vendt tilbage i dansk erhvervsliv.«

Sådan karakteriserer adm. direktør i Bernstein A/S, Jens Peter Bendixen regnskabet for 2009 og prognoserne for første halvdel af 2010. Regnskabet er netop blevet godkendt på Bernstein A/S’ generalforsamling hos moderselskabet i Tyskland.

Bernstein A/S i Danmark oplevede et fald i omsætningen på 36 procent i 2009 i forhold til året før. Alligevel kom selskabet ud med et beskedent overskud på 172.000 kr.

»Set i lyset af den lave omsætning og den vanskelige situation, som mange af vores kunder har befundet sig i i 2009, er resultatet acceptabelt. Det er lykkedes Bernstein at få et positivt resultat takket være en stram omkostningsstyring og effektiv administration samt ikke mindst en ekstraordinær indsats fra vores medarbejdere,« lyder Jens Peter Bendixens konklusion på ”kriseåret” 2009.

Bernstein-produkter bruges i mange virksomheder og brancher fra fødevareindustrien og vindmølleindustrien til en lang række meget forskellige maskinproducenter. En årsag til, at Bernstein A/S kom igennem 2009 med lidt mere end ”skindet på næsen”, er, at virksomheden ikke har satset entydigt på en enkel eller få brancher, som måske er sårbare i krisetider.

Optimisme for 2010

Bernsteins omsætning for første kvartal i 2010 ligger et stykke over budgettet, og virksomheden har samtidig mange nye ordrer i bogen og mange spændende projekter på vej.

»En væsentlig del af Bernsteins omsætning kommer via komponenter, som videreforarbejdes og indgår i vores kunders produkter. Når vi kan mærke en salgsfremgang, skyldes det, at vores kunder tror på fremtiden. Derfor er vi optimistiske og mener, at den værste del af ”krisen” er overstået,« uddyber Jens Peter Bendixen.Yderligere oplysninger: Adm. direktør Jens Peter Bendixen, Bernstein A/S, tlf. 7020 0522, mail jpb@bernstein.dk

Bernstein A/S er en selvstændig del af den tyske Bernstein AG, der producerer komponenter som fx sensorer, endestop og monteringskasser til maskinbyggere og industri i Nordeuropa. Koncernen har normalt en omsætning på godt 60 mio. Euro svarende til knap 500 mio. danske kroner.