Case - AVK

Case:
Billigere at sætte prikken over i’et
På ”hjemmebyggede” procesmaskiner prioriteres selve produktionsprocessen ofte højere end betjeningen og udseendet. Derfor ser man ofte ledninger, der ligger og flyder, eller betjeningsknapper eller skærme, som sidder akavet placeret.

Men dén holdning gælder ikke hos Viggo Ravns Elforretning A/S i Galten, der blandt andet forsyner de unikke selvbyggede maskiner fra AVK med el-installationer og betjeningspulte. El-installatør Henning Bak Hansen fortæller:
»Vi har valgt at bruge bærearmsystemer og pultsystemer fra Bernstein, fordi det ser professionelt ud og lige sætter prikken over i’et. Det ser pænt ud, men det er faktisk også billigere, end hvis vi selv skulle have haft en smed til at lave betjeningspultene.«
Ergonomi og udseende i top
Henning Bak Hansen påpeger, at fleksibilitet og individuel opbygning er afgørende, fordi maskinerne, som bruges hos AVK og andre tilsvarende større produktionsvirksomheder, er helt unikke og dermed også vidt forskellige.
AVK i Galten ved Århus fremstiller blandt andet ventiler og andet udstyr til vandforsyninger over hele verden. Produktionsanlægget er hjertet i virksomheden, og konkurrenceparameter nummer ét er takttiden – altså hvor mange emner, der kan produceres pr. tidsenhed. Derfor er maskinerne i produktionen ikke færdigkøbte, men konstrueret og bygget af AVKs egne medarbejdere. Men selv om procesmaskinen er konstrueret af egne folk, er det af stor betydning, at maskinen ser professionel ud, og at medarbejderne kan betjene den på en optimal måde og uden at gå på kompromis med arbejdsmiljøet.